Detta är information från Weber

Flytta ut köket på altanen – för allt går att grilla

Warning: Undefined variable $GDPR in /customers/b/9/4/realcontent.se/httpd.www/weber/wp-content/themes/CISK/misc/fakta_btn/shortcodes.php on line 29 Warning: Undefined variable $GDPR_CONSENT_755 in /customers/b/9/4/realcontent.se/httpd.www/weber/wp-content/themes/CISK/misc/fakta_btn/shortcodes.php on line 30 Warning: Undefined variable $ADDTL_CONSENT in /customers/b/9/4/realcontent.se/httpd.www/weber/wp-content/themes/CISK/misc/fakta_btn/shortcodes.php on line 31

Strålande eftermiddagssol, daggig morgon eller vickning frampå kvällskröken… Det finns inga dåliga tillfällen att grilla.
Med Webers senaste tillskott i grillfamiljen finns tillbehör som gör att du kan laga vilken måltid som helst under bar himmel. Dygnet runt, hela året.

Webers nya grillar, gasolgrillen Genesis och två nya varianter av pelletsgrillen SmokeFire, har snabbt tagit plats i många svenskars hjärtan. Möjligheten att laga all sin mat utomhus är grejen och grillarna har en mängd tillbehör som gör att i princip allt går att tillaga vid grillen. De är också väldigt snygga – nya SmokeFire STEALTH-modellen vann till exempel nyligen det erkända designpriset Red Dot Design Award för 2022.

Oavsett om man väljer gasol eller pellets så är det enkelt att imponera vid grillen, och det finns inte längre någon anledning att marinera, hacka, blanda eller göra tillbehören inne i köket.

Arrangerar grillkurser

Allt går att laga ute vid grillen – tillsammans i stället för var och en för sig.
Med de nya grillarnas generösa avställningsytor går det nämligen fint att hacka salladen samtidigt som du grillar köttet eller bakar din pizza.

Grillmästare Jonny Wallmarö arrangerar grillkurser och grillevent med BBQ by Wallmarö och har grillat i hela sitt vuxna liv. Han har en stor familj och en ännu större samling grillar hemma på altanen i Mariefred. Han grillar alltså ofta och gärna.

Jonny Wallmarö i sitt utomhuskök.

– Jag grillar otroligt mycket, tre dagar i veckan i snitt ungefär. Hela året. Och då grillar jag allt. Inte bara kött och fisk utan grytor, soppor, lasagne eller vad som helst. Jag tar med mig hela köket ut. I dag finns det ju nästan mer tillval till din grill än vad du har i ditt kök inne, säger han och berättar att han gärna bakar på grillen:

– Jag var väldigt inne på det ett tag. Jag gick upp tidigt och bakade frukostbröd till hela familjen. Det är jätteroligt. Och populärt, säger Jonny.

Nyfiken på Weber Smokefire?
Här hittar du prislistan och allt du behöver veta!

Utrustade med Weber Connect

Och det är det som är själva finessen. Med Webers nya grillar finns en uppsjö av tillbehör som gör att du kan steka, grilla, göra grytor, woka, baka, röka…

Flera av grillarna är utrustade med Weber Connect, den smarta grillassistenten som gör det busenkelt att lyckas med grillningen. Du ansluter Weber Connect till din smartphone och kan via appen sedan fjärrstyra din grill.

Weber Connect hjälper till genom hela grillningen.

Där hittar du också recept med instruktionsvideos, tillagningstider och temperaturer och tips på tillbehör och allt du behöver veta. Du väljer tillagningsgrad, får beräknad tillagningstid och assistans i steg för steg, när det är dags att vända och när det är klart.

På så sätt kan grillkocken lägga fokus på mer än själva grillningen. Ta en kopp kaffe, hacka sallad eller blanda dressing utan att behöva stå och titta på grillen hela tiden.

Nyfiken på Weber Genesis?
Här hittar du prislistan och allt du behöver veta!

Grillen en samlingsplats

Webers nya grillserie Genesis har generösa avställningsytor på alla modeller, samt smarta skåp där gasoltuben står inne i skåpet. Den är dessutom snygg, stabil och extra hög med dubbla värmehyllor och flera värmekällor som gör det smidigt att laga hela middagen samtidigt.

Genom att flytta ut hela tillagningen blir det också naturligt att samlas kring grillen. Någon kan hacka salladen och en annan duka medan man grillar smårätter tillsammans som gästerna givetvis kan äta direkt vid grillen. Vid en av avställningsytorna blir kanske en dressing till…

Att grilla tillsammans är ett fantastiskt nöje.

– Det är något vi gör ofta. Lagar smårätter runt grillen. När man samlas runt matlagningen blir det en annan sorts grillmiddag. Jag älskar pizzastenen till de nya Genesisgrillarna, man kan få upp värmen ordentligt snabbt. Man kan fuska lite och få väldigt goda pizzor med färdigbakad pizzadeg. Det blir hur bra som helst, säger Jonny Wallmarö.

Ta höjd för grillningen

Oavsett hur van du är vid att grilla, eller hur avancerad mat du vill laga, så är det smart att tänka efter innan du bestämmer vilken Webergrill du ska satsa på. Så ta höjd för att utveckla din grillning, för kanske blir årets sommar en pizzasommar där ni upptäcker nya spännande recept och varianter för pizzastenen. Och i vinter kanske ett tillbehör som våffeljärnet blir en ny kompis.

Webers nya grillar Genesis och SmokeFire finns i flera olika varianter. Båda har ett enormt utbud av tillbehör och du kan givetvis också välja om du vill ha en grill med Weber Connect eller om du nöjer dig med den termometern som sitter i locket.

Hur grillar du helst om du själv får välja?
Elgrill
Kolgrill
Gasolgrill
Pelletsgrill

  • Baksten.

När du ska skapa din grillplats – där du kommer laga många middagar, frukostar, mellisar och luncher framöver – är det smart att tänka efter vad du vill få ut av din grill.

♦ Grillytan.
Brukar ni vara många eller gillar du att grilla många olika saker? Eller är ni en liten familj som oftast grillar enkelt? Det är oerhört irriterande när inte allt får plats. Weber har flera grillar med gott om utrymme för grill med olika temperaturer och värmehylla, och alla har som sagt rejäla avställningsytor.

♦ Pellets eller gasol.
Gasolgrill är enkelt och snabbt. Starta och sätt i gång! På Genesis kan du ställa in olika temperaturer i grillen så att allt blir klart samtidigt. Det är enkelt att ställa in temperaturer och ha full kontroll hela vägen. Med pelletsgrillen SmokeFire kan du välja mellan olika smaker och lätt få en härlig röksmak. Årets nyheter bland Webers pellets är al, äpple, körsbär, ek, blend och bok. Det är lätt att styra temperaturen via Weber Connect och pelletsgrillen sköter sig då nästan helt själv.

– Grillarna i dag är utformade så att du har allt du behöver. Avställningsyta är ett måste, liksom en bra skärbräda. Och kanske lite färska örter, för de förhöjer bara upplevelsen, tipsar Jonny Wallmarö.

Vill du klämma och känna på Weber Genesis eller SmokeFire?
Här hittar du din närmaste återförsäljare