Detta är information från Weber

Gasolgrillen Genesis tar upplevelsen till nya nivåer

Warning: Undefined variable $GDPR in /customers/b/9/4/realcontent.se/httpd.www/weber/wp-content/themes/CISK/misc/fakta_btn/shortcodes.php on line 29 Warning: Undefined variable $GDPR_CONSENT_755 in /customers/b/9/4/realcontent.se/httpd.www/weber/wp-content/themes/CISK/misc/fakta_btn/shortcodes.php on line 30 Warning: Undefined variable $ADDTL_CONSENT in /customers/b/9/4/realcontent.se/httpd.www/weber/wp-content/themes/CISK/misc/fakta_btn/shortcodes.php on line 31

Enkel hantering – och perfekt resultat varje gång.
Webers nya gasolgrill Genesis tar helt enkelt grillupplevelsen till nya nivåer. Med mängder av tillbehör kan man grilla precis vad man vill under bar himmel.
Så det är lika busenkelt som det är gott och trevligt.
– Jag brukar säga att en gasolgrill är det är som en motorbåt. Det är bara att hoppa i, vrida om nyckeln och sedan åker man, säger Per Ehrlund.

Våren är redan här och sommaren också snabbt i antågande, med ljusa och ljumma kvällar och förutsättningar som är optimala för grillkvällar i trevligt sällskap. Fråga bara Per Ehrlund, som är ett aktat namn i alla grillsammanhang med framgångar i BBQ-tävlingar, en andraplats i Grillmästarna i TV 4 och flera grillböcker på meritlistan.

Han vet alltså att det börjar bli dags att ta fram grillen. Han vet också vilken utrustning man borde satsa på för både enkel hantering och bästa resultat varje gång, och Per Ehrlund är med all tydlighet mäkta imponerad av Webers nya Genesis-grillar.

Större och maffigare

– De här grillarna har högre lock vilket gör att man får mer plats, värmehyllan går att göra dubbelt så stor så man ”får en extra våning”. På de nya modellerna av Genesis har alla en extra brännare kallad Sear Zone för de riktigt höga temperaturerna om man till exempel vill få till de där härliga grillränderna. Det är verkligen något som jag själv tycker är kanonbra, säger han.

Per Ehrlund är en mästare framför grillen och gillar verkligen Webers Genesis-modeller.

Nya Genesis – den uppmärksamme vet troligtvis att Genesisgrillen funnits förut hos Weber – är större, maffigare och mer genomtänkt än tidigare varianter. Med rejäla avställningsytor på alla modeller och skåp för både förvaring och gasoltub och en snygg design.

Det porslinsemaljerade locket och komponenterna i rostfritt stål ger ett exklusivt intryck. Värmehyllan är utfällbar och gör att man kan hålla maten varm och på så sätt få hela middagen klar samtidigt.

Sju olika grillar

Genesisfamiljen består av sju olika grillar. Storleken skiljer sig åt och man kan välja om man vill ha en modell med Weber Connect där man enkelt får koll på råvarorna hela tiden i sin smartphone. Man går bara in i appen där man också kan läsa recept och få hjälp genom hela grillningen.

Nyfiken på Weber Genesis?
Här hittar du prislistan och allt du behöver veta!

Weber Connect hjälper till att göra grillningen lika enkel som perfekt.

Samtliga modeller har Weber Crafted Gourmet BBQ System som gör det möjligt att använda en mängd olika tillbehör för all slags matlagning. Eller vad tycks om detta, till exempel?

♦ Dubbelsidigt Sear-galler. Porslinsemaljerat galler där man kan göra grymma grillränder på den ena sidan. Och vips! Vänder man på gallret så har man en finare yta för skaldjur, grönsaker och frukt.

♦ Stekbord med kanter för att hålla olja och kryddor kvar. För all stekning. Tänk pannkakor, ägg och bacon till hela familjens helgfrukost. Under bar himmel.

♦ Rostkorg för späda grönsaker, fin fisk eller kanske skaldjur.

♦ Baksten med glaserad yta så att inget fastnar. Pizza kanske? Eller nygräddade kakor till kalaset …

♦ Rotisserispett som är perfekta när man vill grilla grönsaker, grillspett och frukt till efterrätten.

♦ Stekgrytan med lock som fungerar som en stekplatta om man vill det. Laga mustiga grytor eller soppor och servera direkt ur grytan, som håller värmen länge.

♦ Kycklinghållare. För tillagning av en hel kyckling à la till exempel Beer can chicken med plats för grönsaker i botten.

♦ Våffel- och smörgåsjärn för frasiga våfflor att lägga både sött och salt på. Eller varma mackor med massor av ost!

  • Baksten.

Oavsett vilken modell man väljer så kommer man att få en snabb och säker kvalitetsgrill, med nästan oändliga möjligheter.
– Man lyfter bara bort gallret och lägger i insatsen där man kan lägga till stekpanna, pizzasten, baksten, gjutjärnsplatta för smashburgers eller vad som helst. Det är ett väldigt enkelt system om man vill byta ut grejer, säger Per Ehrlund.

Hur grillar du helst om du själv får välja?
Elgrill
Kolgrill
Gasolgrill
Pelletsgrill

Favoriten i sommar

Med mängder av tillbehör, snygg design och genomtänkt utrustning lär Webers Genesisgrillar bli den favoriten på svenska altaner i sommar. Och ja, det är verkligen enkelt att grilla med en Weber Genesis. Det går snabbt att få upp och reglera värmen och man kan grilla indirekt eller direkt. Så för den som är lite osäker är gasolgrillen väldigt lätt att hantera.

– Du kan göra allt på gasolgrillen som du gör på andra grillar. Du kan röka på en gasolgrill, du kan långköra och på gasolgrillen har du bestämda värmezoner vilket gör att du kan veta exakt var värmen är någonstans, säger Per Ehrlund och konstaterar avslutningsvis:
– Jag brukar säga att en gasolgrill är det är som en motorbåt, det är bara att hoppa i, vrida om nyckeln och sedan åker man.

Vill du klämma och känna på Weber Genesis?
Här hittar du din närmaste återförsäljare